Tacos z wołowiną
					Tacos z wołowiną
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
 - Na patelni podgrzewamy tłuszcz
 - Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
 - Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
 - Dodajemy passatę, dolewamy bulion i zagotowujemy
 - Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do momentu, aż płyn zgęstnieję i wyparuję)
 - Dodajemy przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i wyłączamy kuchenkę
 - Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
 - Na blachę układamy taco i wkładamy na ok. 5 minut do piekarnika
 - Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
 - Następnie nakładamy do taco mieszankę mięsną i dodajemy sałatę oraz ser
 
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia taco.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (500 g)
 - Passata pomidorowa (300 g)
 - Ser żółty (200 g)
 - Sałata lodowa (160 g)
 - Taco (muszla) (120 g)
 - Cebula (105 g)
 - Bulion mięsny (45 ml)
 - Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
 - Sól morska (1.5 g)
 - Pieprz czarny (1.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
