Tacos z wołowiną
Tacos z wołowiną
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Na patelni podgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
- Dodajemy passatę, dolewamy bulion i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do momentu, aż płyn zgęstnieję i wyparuję)
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i wyłączamy kuchenkę
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Na blachę układamy taco i wkładamy na ok. 5 minut do piekarnika
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Następnie nakładamy do taco mieszankę mięsną i dodajemy sałatę oraz ser
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia taco.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (500 g)
- Passata pomidorowa (300 g)
- Ser żółty (200 g)
- Sałata lodowa (160 g)
- Taco (muszla) (120 g)
- Cebula (105 g)
- Bulion mięsny (45 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.