fbpx
logo
Szukaj
open close

Tacos z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6e81220f-190c-441f-8721-dc404a1f4297
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tacos z wołowiną

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni podgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy passatę, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do momentu, aż płyn zgęstnieję i wyparuję)
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i wyłączamy kuchenkę
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na blachę układamy taco i wkładamy na ok. 5 minut do piekarnika
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Następnie nakładamy do taco mieszankę mięsną i dodajemy sałatę oraz ser

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia taco.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Passata pomidorowa (300 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Sałata lodowa (160 g)
  • Taco (muszla) (120 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tofu z chilli i orzeszkami

Wszystkie składniki na sos mieszamy razem i odstawiamy do „przegryzienia”. Tofu kroimy na plastry grubości ok. pół centymetra, doprawiamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące każdy plaster i smażymy z każdej strony na złoty…

WIĘCEJ >

Owocowa owieczka

Banana kroimy w plastry (razem ze skórką) Z kiwi wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek Winogrono kroimy w bardzo cienkie plastry Jabłko kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owieczki, tak…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowa z serem

Kalafior dzielimy na różyczki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kalafiora oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż się zarumienią) Dolewamy bulion, dodajemy przyprawy i zagotowujemy…

WIĘCEJ >

Meatloaf

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Mięso mielone przenosimy do miski Czosnek obieramy i wkładamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do blendera…

WIĘCEJ >