fbpx
logo
Szukaj
open close

Taco z kurczakiem i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4991ae84-4ff9-42ec-8e69-c5b01fd18e04
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Taco z kurczakiem i awokado

Przygotowanie

  • Zieleninę (kolendrę) drobno siekamy
  • Sałatę rozdrabniamy
  • Pomidory kroimy w plasterki
  • Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 20-30 minut, a następnie wyłączamy kuchenkę i pozostawiamy mięso w garnku na ok. 40 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Awokado obieramy, pestkę usuwamy i przenosimy miąższ do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy majonez, zieleninę oraz sok z limonki i dokładnie blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Taco kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Mięso odcedzamy i rozdrabniamy widelcem na kawałki
  • Mięso, awokado z majonezem, sałatę oraz pomidory podajemy w osobnych naczyniach i napełniamy taco wg uznania

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Awokado (140 g)
  • Taco (muszla) (96 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sałata masłowa (40 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowa z serem feta i grzankami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię kroimy na pół i wydrążamy miąższ Następnie dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Dodajemy tłuszcz (oliwę), sól oraz 1/3 ilości bulionu i wkładamy…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z owocami

Laskę wanilii rozcinamy, wydłubujemy ziarenka i wsypujemy do garnka Następnie dolewamy połowę ilości mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy gotować, cały czas mieszając (na małym ogniu) Pozostałe mleko wlewamy do miski, dodajemy żółtka oraz mąkę i…

WIĘCEJ >

Ciasteczka rybne po tajsku

Z fasolki odcinamy końcówki i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ogórki kroimy wzdłuż na paski i układamy na talerzu Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wkładamy rybę i blendujemy na jednolitą masę Dodajemy…

WIĘCEJ >