fbpx
logo
Szukaj
open close

Tarta truskawkowo-bananowa na kokosowym spodzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c624190ad-3c9c-46b2-b28b-8d990f95ca57
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tarta truskawkowo-bananowa na kokosowym spodzie

Przygotowanie

  • Masło klarowane powinno mięć temperaturę pokojową (wyjmujemy wcześniej z lodówki)
  • W misce mieszamy łyżkę miodu, masło i 12 łyżek mąki kokosowej
  • Ciasto rozkładamy na formie do tarty, lekko dłonią rozklepując/wyrównując spód
  • Wkładamy formę do lodówki na godzinę
  • Banany obieramy, wrzucamy do miski
  • Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny
  • Blendujemy
  • Dodajemy 3 łyżki mąki kokosowej
  • Mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę
  • Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki
  • Granata kroimy na pół i wydłubujemy pestki ze środka
  • Wyjmujemy formę z lodówki 
  • Rozkładamy masę na kokosowym spodzie
  • Na wierzchu układamy truskawki (w całości lub przekrojone na pół)
  • W przerwy między truskawkami układamy pestki granata
  • Wkładamy do lodówki
  • Godzinę przed podaniem wkładamy do zamrażarki, żeby lekko się ściągnęło

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tart.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Banan (600 g)
  • Truskawka (500 g)
  • Mąka kokosowa (180 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Granat (50 g)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Forma na tartę - średnica 20 cm, Lodówka, Miska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z (…)

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem śliwkowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym (…)

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem morelowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym (…)

WIĘCEJ >

Tarta jaglano – gryczana z truskawkami, malinami i czereśniami

Ciasto: Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >