fbpx
logo
Szukaj
open close

Tortille z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8aeaedf6-6448-4151-8895-8aa197b768f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tortille z kurczakiem

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy
  • Papryki kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy)
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy w cienkie paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy papryki z cebulą i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy mięso oraz przyprawy (chili) i smażymy przez ok. 10-15 minut
  • Tortillę podgrzewamy wg instrukcji na opakowaniu
  • Zawartość patelni przenosimy na tortillę, wierzch smarujemy śmietaną i zawijamy tortillę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Tortilla (560 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Śmietana 18% (75 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Chili w proszku (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Musli marchewkowe

Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Daktyle drobno siekamy i dodajemy doi miski z marchewką Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Wiejska grochówka

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Do rondla wrzucamy wszystkie składniki, dolewamy wodę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 1,5 godz. (do miękkości grochu)…

WIĘCEJ >

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku…

WIĘCEJ >

Marchewkowy makaron z mięsem mielonym

Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewki na ‘makaron’. Podsmażamy go na maśle Do marchewek dodajemy mięso mielone i mieszamy łopatką. Po 3 minutach zalewamy passatą pomidorową.  Dusimy razem z przyprawami ok.15 minut. W razie potrzeby możemy…

WIĘCEJ >