Truskawki z octem balsamicznym
Truskawki z octem balsamicznym
Przygotowanie
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy owoce na pół
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy ocet oraz wodę (4/5 ilości) i podgrzewamy
- Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy pozostałą wodę i łączymy na gładką masę, a następnie przenosimy do rondla i gotujemy przez ok. 1-2 minuty
- Do powstałego syropu dodajemy truskawki, mieszamy i ściągamy rondel z kuchenki
- Zawartość rondla przenosimy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 10-15 minut, często mieszając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z truskawkami.
Autor
Lista składników
- Truskawka (250 g)
- Woda (155 ml)
- Cukier trzcinowy (60 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
- Mąka kukurydziana (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.