Koktajl truskawkowy
Koktajl truskawkowy
Przygotowanie
- Z truskawek usuwamy szypułki i wrzucamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
- Dodajemy maliny, dolewamy mleko i całość dokładnie blendujemy przez ok. 30 sek. (do momentu uzyskania gładkiej masy)
- Następnie dodajemy jogurt oraz miód i ponownie blendujemy przez ok. 5 sek.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.
Autor
Lista składników
- Jogurt naturalny (250 g)
- Truskawka (220 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Malina (100 g)
- Miód lipowy (24 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pieczony łosoś z duszonym szpinakiem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy łososia, skrapiamy go tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut Cebulę obieramy i kroimy…
WIĘCEJ >Mini chałwy sezamowo – słonecznikowe
Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Miksujemy na jednolitą masę (około 5 min) Nakładamy do foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin W lodówce wytrzyma kilka dni
WIĘCEJ >Indyk w sosie żurawinowym
Mięso wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęło temp. pokojową Następnie kładziemy mięso na blachę, smarujemy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Do…
WIĘCEJ >Babeczki ryżowo-grzybowe
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby,…
WIĘCEJ >