fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Twarogowa owca

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb2b1d59b-fd9e-4588-9cc9-5ee86954c9d6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Twarogowa owca

Przygotowanie

  • Pomidorka kroimy na pół
  • Papryki kroimy w drobną kostkę
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt słońca
  • Oliwkę kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owcy, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser twarogowy krowi (50 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Sałata karbowana (20 g)
  • Papryka żółta (10 g)
  • Papryka czerwona (10 g)
  • Ser żółty (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Paluszki orkiszowe (1 g)
  • Szczypiorek (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata ze szpinakiem i ziemniakami

Szpinak wyciągamy z zamrażarki ok. 30 minut szybciej, aby się rozmroził Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry Zieleninę drobno siekamy Do garnka wlewamy połowę tłuszczu Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2…

WIĘCEJ >

Kiełbaski z indyka z estragonem

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy mięso, bułkę i przyprawy (zioła prowansalskie i sól), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę…

WIĘCEJ >