fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – pirat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2ee1af41-cfbc-44e1-bcd3-ab1faa0531b7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – pirat

Przygotowanie

  • Z papryki wycinamy kawałki na kształt pirackiej czapki i uśmiechu
  • Marchew obieramy i wycinamy krążki
  • Ogórka obieramy i odkrawamy plaster
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pirata, tak jak na załączonym obrazku
  • Opaskę piracką możemy wyciąć z czarnej kartki papieru

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (115 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ogórek długi (2 g)
  • Sałata masłowa (2 g)
  • Marchew (1 g)
  • Jagoda leśna (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Koktajl owocowy

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty Po tym czasie ściągamy rondel z…

WIĘCEJ >