fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – pirat

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2ee1af41-cfbc-44e1-bcd3-ab1faa0531b7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – pirat

Przygotowanie

  • Z papryki wycinamy kawałki na kształt pirackiej czapki i uśmiechu
  • Marchew obieramy i wycinamy krążki
  • Ogórka obieramy i odkrawamy plaster
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pirata, tak jak na załączonym obrazku
  • Opaskę piracką możemy wyciąć z czarnej kartki papieru

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (115 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ogórek długi (2 g)
  • Sałata masłowa (2 g)
  • Marchew (1 g)
  • Jagoda leśna (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki warzywne

Wszystkie warzywa (poza cukinią) obieramy Wszystkie warzywa ścieramy na grubych oczkach tarki do miski, dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie odciskamy warzywa z nadmiaru wody Do miski wybijamy jaja…

WIĘCEJ >

Duszone warzywa w pomidorach z chorizo

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Bakłażana i cukinię kroimy w większą kostkę Chorizo kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Pieczarki z czosnkiem i ziołami

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) siekamy Pieczarki dokładnie oczyszczamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy pieczarki (blaszkami do góry), skrapiamy tłuszczem, posypujemy…

WIĘCEJ >

Kulki z nerkowców

Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych Kulki przechowujemy w lodówce

WIĘCEJ >