fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c706ee232-37ec-4083-962c-12e3818625fa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy wątróbkę, po 30 sekundach dodajemy smalec i por.
  • Przykrywamy pokrywką i smażymy 2-3 minuty.
  • Obracamy wątróbkę na drugą stronę, dusimy jeszcze 2-3 minuty. Podnosimy pokrywkę, lekko solimy.

Sałatka warzywna:

  • Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy.
  • Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski.
  • Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do sosu.
  • Na końcu sałatę polewamy sosem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 16
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Wątróbka

  • Indyk wątróbka (150 g)
  • Por (140 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Sałatka warzywna

  • Ogórek długi (90 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sałata masłowa (70 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (24 g)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Cebula szalotka (10 g)

Sos

  • Koper (świeży) (24 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z limonki (3 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…

WIĘCEJ >

Gruszka w surowym boczku na pieczonym batacie

Włączamy piekarnik na 180 stopni Bataty myjemy, kładziemy na blaszce i wstawiamy na 30-40 min do piekarnika Patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy, czy są miękkie Wyjmujemy z piekarnika żeby ostygły Gruszkę kroimy na pół Wycinamy gniazdo…

WIĘCEJ >

Potrawka z karkówki i dyni

Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C Dynię obieramy i kroimy w kostkę (miąższ usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok 2 cm x 2 cm Pieczarki…

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >