fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c706ee232-37ec-4083-962c-12e3818625fa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy wątróbkę, po 30 sekundach dodajemy smalec i por.
  • Przykrywamy pokrywką i smażymy 2-3 minuty.
  • Obracamy wątróbkę na drugą stronę, dusimy jeszcze 2-3 minuty. Podnosimy pokrywkę, lekko solimy.

Sałatka warzywna:

  • Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy.
  • Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski.
  • Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do sosu.
  • Na końcu sałatę polewamy sosem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 16
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Wątróbka

  • Indyk wątróbka (150 g)
  • Por (140 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Sałatka warzywna

  • Ogórek długi (90 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sałata masłowa (70 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (24 g)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Cebula szalotka (10 g)

Sos

  • Koper (świeży) (24 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z limonki (3 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sakiewki ze schabu nadziewane orzechami i gruszkami w sosie kokosowo-gruszkowym

Dzień wcześniej wkładamy orzechy do jakiegoś pojemnika / miski i zalewamy zimna wodą Orzechy przekładamy na sito i odcedzamy z wody Jedną gruszkę przekrawamy na 4 części i usuwamy gniazdo nasienne Drugą gruszkę obieramy, przekrajamy,…

WIĘCEJ >

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Muffinki: Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z…

WIĘCEJ >

Burger z dziczyzny

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy burgera i smażymy przez ok. 9-12 minut z każdej strony (na małym ogniu)

WIĘCEJ >

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę

WIĘCEJ >