fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced7607cd-e1ef-4940-905f-1a929ec17943-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Przygotowanie

  • Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy
  • Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki)
  • Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni
  • Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy
  • Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50 minut w 190 stopniach
  • Podajemy z sałatką ze warzyw liściastych z oliwą, solą i sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Wątróbka jest bardzo odżywcza. Przeczytaj na ten temat więcej w Poradniku dietetycznym. Szukaj artykułu „Wątróbka to multiwitamina”.

Uwagi

Jeśli pieczemy wątróbkę, musimy pamiętać o przemieszaniu jej drewnianą łyżką przez około 15 minut.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g wątróbki z kurczaka
  • 3 cebule (300 g)
  • 2–3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 2–3 liście sałaty masłowej (75 g)
  • 2–3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >