fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ced7607cd-e1ef-4940-905f-1a929ec17943-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Przygotowanie

  • Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy
  • Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki)
  • Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni
  • Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy
  • Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50 minut w 190 stopniach
  • Podajemy z sałatką ze warzyw liściastych z oliwą, solą i sokiem z cytryny

Rady dietetyka

Wątróbka jest bardzo odżywcza. Przeczytaj na ten temat więcej w Poradniku dietetycznym. Szukaj artykułu pt. „Wątróbka to multiwitamina”.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak wątróbka (500 g)
  • Cebula (świeża) (315 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Sałata masłowa (75 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki. Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Mieszamy wszystkie składniki.

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Wywar z kurczaka

Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy. W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami,…

WIĘCEJ >