Zielona sałatka
Zielona sałatka
Przygotowanie
- Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy.
- Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski.
- Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do sosu.
- Na końcu sałatę polewamy sosem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
Sałatka
- Awokado (140 g)
- Sałata masłowa (105 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Szpinak (45 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (18 g)
Sos
- Mleko kokosowe (20 ml)
- Koper (świeży) (18 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Aminokwasy kokosowe (sos kokosowy) (5 ml)
- Sok z limonki (bio) (3 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.