fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekane nachos z warzywami i serem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-90
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zapiekane nachos z warzywami i serem

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy pomidory i fasolę, dolewamy wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 10 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Chipsy wsypujemy do naczynia żaroodpornego, na wierzch nakładamy sos i posypujemy serem
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Po tym czasie nakładamy nachos na talerze, posypujemy zieleniną i podajemy ze śmietaną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Fasola czerwona z puszki (200 g)
  • Chipsy kukurydziane (bio) (200 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Woda (125 ml)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb z płatkami owsianymi

Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem…

WIĘCEJ >

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Włączyć piekarnik na 180 stopni Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm Cebulę obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Bierzemy dużą patelnię grillową (lub zwykłą jak ktoś nie…

WIĘCEJ >

Roladki nadziewane krewetkami

Czosnek obieramy i drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki drobno siekamy Mięso kroimy poziomo na pół, aby uzyskać cieńsze filety Następnie każdy kawałek wkładamy w dwie warstwy folii i…

WIĘCEJ >

Sznycle z kurczaka w migdałach

Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wsypujemy pestki, orzechy oraz zieleninę i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera przenosimy do miski z serem,…

WIĘCEJ >