Sałatka z chrupiącymi nachos
Sałatka z chrupiącymi nachos
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Paprykę i pomidory kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z papryką i smażymy przez ok. 5 minut
- Dodajemy przyprawy (chili) i mieszamy
- Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 8-10 minut (aż się zarumieni), co jakiś czas mieszając, aby rozbić większe grudki
- Sałatę rwiemy na kawałki
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Na talerzu rozkładamy nachos, na wierzch nakładamy mięso, sałatę oraz pomidory i całość posypujemy serem
- Sałatkę możemy podawać z sosem salsa
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (500 g)
- Pomidor (340 g)
- Ser żółty (250 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Chipsy kukurydziane (bio) (200 g)
- Sałata lodowa (200 g)
- Cebula (105 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Chili w proszku (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kolorowa sałatka z kuskusem
Cukinię kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Papryki kroimy w kostkę Pomidory kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cukinię, cebulę oraz papryki i smażymy przez ok. 8-10 minut,…
WIĘCEJ >Jesienna sałatka z dynią
Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…
WIĘCEJ >Brokułowa sałatka z orzechami
Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet. Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.
WIĘCEJ >Imbirowa sałatka z awokado
Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.
WIĘCEJ >