fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz3-4-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

Przygotowanie

  • Czosnek i cebulę obieramy
  • Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy
  • Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min
  • W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
  • Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 min
  • Dolewamy rosół i gotujemy 10 min
  • Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
  • Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy czosnkowej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Ziemniak (35 g)
  • Czosnek (świeży) (25 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Hummus klasyczny (biały)

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >

Pudding z owocami

Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z 1/2 cytryny i mieszamy Dodajemy nasiona chia, mieszamy…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >