Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)
Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)
Przygotowanie
- Czosnek i cebulę obieramy
- Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy
- Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min
- W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
- Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 min
- Dolewamy rosół i gotujemy 10 min
- Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
- Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy czosnkowej.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (500 ml)
- Cebula (50 g)
- Ziemniak (35 g)
- Czosnek (25 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika
Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Posypujemy nasionami słonecznika
WIĘCEJ >Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi
Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…
WIĘCEJ >Wieprzowina po indyjsku
W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut. Na koniec dodajemy mleko…
WIĘCEJ >Gryczane ciasto szpinakowe
Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…
WIĘCEJ >