logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz3-4

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz3-4

Przygotowanie

  • Czosnek i cebulę obieramy
  • Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy
  • Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min
  • W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
  • Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 min
  • Dolewamy rosół i gotujemy 10 min
  • Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
  • Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 główka czosnku
  • 1 ziemniak średniej wielkości
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 litr bulionu jarskiego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy (…)

WIĘCEJ >

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić (…)

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa (…)

WIĘCEJ >

Kapusta z grzybami

Grzyby moczymy w zimnej wodzie około półtorej godziny. Upewniamy się, że są dobrze wypłukane i nie zawierają piasku. Kapustę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl