Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)
Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)
Przygotowanie
- Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę
- Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min
- Wrzucamy grzyby
- Smażymy 5 min
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy 15 min
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy grzybowej.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (500 ml)
- Podgrzybek (świeży) (100 g)
- Borowik (świeży) (50 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet z grzybami
Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…
WIĘCEJ >Wołowina w curry z cukinią
Cebulę i dynię kroimy w kostkę, a pieczarki w ćwiartki Rozgrzewamy patelnię i umieszczamy w niej warzywa Dodajemy mięso Zalewamy bulionem lub wodą i dusimy przez około 30 minut Doprawiamy curry, solą, pieprzem i ulubionymi…
WIĘCEJ >Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie
Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…
WIĘCEJ >