fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24ac9277-dea0-49bd-9bd0-f825c22d8a3e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Przygotowanie

  • Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę
  • Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min
  • Wrzucamy grzyby
  • Smażymy 5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min 

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy grzybowej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Podgrzybek (świeży) (100 g)
  • Borowik (świeży) (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszone mięso z warzywami

Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa Kiedy…

WIĘCEJ >

Jabłko

Jabłko umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Zupa z owocami morza

Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) Poddusić 5 min Dodać pomidory Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka Zalać rosołem…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczaka i cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy przez praskę. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni i przekładamy do miski. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę (do miękkości). Dodajemy cukinię i…

WIĘCEJ >