fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c605750c2-7c21-4782-ab84-c2389fe23fc4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Grzyby oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę
  • Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej grzyby
  • Gotujemy przez chwilę grzyby
  • Po kilku minutach dolewamy mleko i wsypujemy przyprawy
  • Gotujemy jeszcze przez około 20 minut mieszając co jakiś czas
  • Blendujemy i podajemy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje potraw, które wykorzystują grzyby.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g podgrzybków
  • 150 g borowików
  • 400 ml wody
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka majeranku (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo – paprykowym (z bulionem kostnym)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z tofu i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy i oba warzywa lekko podsmażamy na oleju. Tofu ścieramy na tarce o dużych bądź średnich oczkach i mieszamy z wszystkimi pozostałymi…

WIĘCEJ >