fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c605750c2-7c21-4782-ab84-c2389fe23fc4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Grzyby oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę
  • Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej grzyby
  • Gotujemy przez chwilę grzyby
  • Po kilku minutach dolewamy mleko i wsypujemy przyprawy
  • Gotujemy jeszcze przez około 20 minut mieszając co jakiś czas
  • Blendujemy i podajemy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje potraw, które wykorzystują grzyby.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g podgrzybków
  • 150 g borowików
  • 400 ml wody
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka majeranku (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Borówki

Borówki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę. Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut). Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min. Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry…

WIĘCEJ >