fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c605750c2-7c21-4782-ab84-c2389fe23fc4

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Grzyby oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę
  • Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej grzyby
  • Gotujemy przez chwilę grzyby
  • Po kilku minutach dolewamy mleko i wsypujemy przyprawy
  • Gotujemy jeszcze przez około 20 minut mieszając co jakiś czas
  • Blendujemy i podajemy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje potraw, które wykorzystują grzyby.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g podgrzybków
  • 150 g borowików
  • 400 ml wody
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka majeranku (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z bakłażana

Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy w około 500 ml wody Gdy jest miękki i bez problemu możemy wbić w niego widelec, dodajemy mleko kokosowe i przyprawy Następnie wszystko razem blendujemy Zblendowaną już zupę gotujemy…

WIĘCEJ >

Jaglanka jabłkowo-gruszkowa

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki jabłko i gruszkę, po czym umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, przyprawy i wszystko miksujemy na mus…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Omlet z dodatkiem koziego sera

Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną Czekamy do momentu, aż spód się zetnie Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do…

WIĘCEJ >