fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c605750c2-7c21-4782-ab84-c2389fe23fc4

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Grzyby oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę
  • Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej grzyby
  • Gotujemy przez chwilę grzyby
  • Po kilku minutach dolewamy mleko i wsypujemy przyprawy
  • Gotujemy jeszcze przez około 20 minut mieszając co jakiś czas
  • Blendujemy i podajemy

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje potraw, które wykorzystują grzyby.

Można użyć innych, dowolnych grzybów.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g podgrzybków
  • 150 g borowików
  • 400 ml wody
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka majeranku (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Koktajl z masłem orzechowym

Do blendera kielichowego wlewamy wodę Dodajemy śmietankę kokosową, masło orzechowe i kostki lodu Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >