fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bulion grzybowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz16-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bulion grzybowy

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu
  • Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc)
  • Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 3 min
  • Zawartość patelni przekładamy do garnka
  • Próbujemy i ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Woda (1000 ml)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Podgrzybek suszony (20 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta drobiowa

Ciasto kruche: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Chłodnik z jarmużu

Jarmuż płuczemy, odsączamy z wody i kroimy w cienkie paski, a następnie wrzucamy do miski Zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na ok. 2 minuty i odcedzamy Odcedzony jarmuż przenosimy do garnka Cebulę obieramy i kroimy w drobną…

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…

WIĘCEJ >