fbpx
logo
Szukaj
open close

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c972519ef-6b05-49c8-841a-a3083e52bc3a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu
  • Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc)
  • Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 3 min
  • Zawartość patelni przekładamy do garnka
  • Próbujemy i ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Woda (1000 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Borowik suszony (80 g)
  • Podgrzybek suszony (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) (…)

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany (…)

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) (…)

WIĘCEJ >