fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c972519ef-6b05-49c8-841a-a3083e52bc3a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bulion grzybowy (wegański / wegetariański)

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu
  • Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc)
  • Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 3 min
  • Zawartość patelni przekładamy do garnka
  • Próbujemy i ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Woda (1000 ml)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Borowik suszony (80 g)
  • Podgrzybek suszony (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowa karkówka z warzywami

Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc) Rozgrzewamy patelnię Smażymy mięso z warzywami…

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka

Liście roszponki umieszczamy w misce. Papryki i pomidora kroimy w kostkę. Warzywa umieszczamy razem w misce. Polewamy octem jabłkowym i olejem lnianym. Posypujemy przyprawami i mieszamy.

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z serem kozim

Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.  Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do…

WIĘCEJ >

Polędwiczka na sałatce z kalarepy

Polędwiczkę przyprawiamy solą, pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, następnie grillujemy, kroimy w cienkie plastry. Kalarepę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy pokrojone na połówki oliwki, posiekaną nać pietruszki, cebulę, skrapiamy octem,…

WIĘCEJ >