logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz16-4

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu
  • Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc)
  • Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 3 min
  • Zawartość patelni przekładamy do garnka
  • Próbujemy i ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu. Zajrzyj również do naszego działu Dieta – Protokół Autoimmunologiczny. Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go.

Uwagi

Sam przepis wykonuje się dwie godziny, natomiast wcześniej należy namoczyć grzyby przez 8 godz. Grzyby po ugotowaniu można wyłowić, pokroić w paski i dodać z powrotem do zupy. Możesz użyć również świeżych grzybów.

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 garści suszonych grzybów
  • 1 litr bulionu kostnego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego lub smalcu

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki tygrysie z fenkułem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki przekrawamy na połówki Fenkuł kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i (…)

WIĘCEJ >

Ciasto gruszkowe z musem bananowym

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Purée z dyni

Przekroić dynię na pół i usunąć z niej nasiona Następnie taką dynię piec w temperaturze 170-200°C przez około 45 minut, aby (…)

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl