fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz16-4-2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu
  • Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc)
  • Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 3 min
  • Zawartość patelni przekładamy do garnka
  • Próbujemy i ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (1000 ml)
  • Woda (1000 ml)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Borowik suszony (80 g)
  • Podgrzybek suszony (80 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Domowy makaron gryczany

Z podanych składników zagniatamy ciasto Odstawiamy je na 30 minut Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki Odcedzamy i od razu podajemy…

WIĘCEJ >

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >

Risotto z sosem Bolognese

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Kalafiora ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy na patelnię i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dolewamy bulion…

WIĘCEJ >