Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)
Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)
Przygotowanie
- Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem)
- Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski
- Cukinię pokroić w plastry
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
- Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
- Smażymy część warzyw po kilka minut z każdej strony i przekładamy do garnka
- Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu i dosmażamy resztę warzyw
- Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut
- Miksujemy blenderem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (500 ml)
- Cukinia zielona (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Cebula (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Marchew (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Czosnek (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Chipsy z białej rzodkwi
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski. Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…
WIĘCEJ >Galaretka drobiowa z warzywami
Do garnka wlewamy rosół, dodajemy warzywa, listki laurowe i ziarenka pieprzu Gotujemy około godzinę, a pod koniec gotowania dodajemy ostrą paprykę Przecedzamy przez sitko do podstawionego naczynia Warzywa kroimy w plasterki, a mięso na drobne…
WIĘCEJ >Witariańskie pomidorki nadziewane
Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…
WIĘCEJ >Kotleciki krabowe
Mięso z kraba kroimy na kostki i wrzucamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, szczypiorek, majonez, skórkę z cytryny i jajo Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na minimum 15 minut…
WIĘCEJ >