Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)
Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem)
- Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski
- Cukinię pokroić w plastry
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
- Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
- Smażymy część warzyw po kilka minut z każdej strony i przekładamy do garnka
- Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu i dosmażamy resztę warzyw
- Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut
- Miksujemy blenderem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (500 ml)
- Cukinia zielona (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Czosnek (świeży) (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wołowina z marchewką i imbirem
Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy. Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i…
WIĘCEJ >Krewetki tygrysie z granatem
Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…
WIĘCEJ >Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym
Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…
WIĘCEJ >Sałata z kozim serem i pomarańczami
Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki Pomidorki kroimy na ćwiartki Ser kroimy w paski lub kostkę Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę Dodajemy pomidorki…
WIĘCEJ >