logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz11-1

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz11-1

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem)
  • Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski
  • Cukinię pokroić w plastry
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy część warzyw po kilka minut z każdej strony i przekładamy do garnka
  • Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu i dosmażamy resztę warzyw
  • Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut
  • Miksujemy blenderem

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ papryki czerwonej
  • ½ marchewki
  • ½ pietruszki
  • ½ cukinii
  • 1 cebula
  • 500 ml bulionu kostnego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego lub smalcu

Potrzebny sprzęt

Garnek, Grill
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski (…)

WIĘCEJ >

Babka pomarańczowo – kokosowa

Szykujemy formę do babki (najlepsza będzie silikonowa), jeśli mamy metalową, to smarujemy tłuszczem i posypujemy ścianki mąką gryczaną Piekarnik ustawiamy (…)

WIĘCEJ >

Kurkuma latte

Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl