fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz11-1-2

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem)
  • Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski
  • Cukinię pokroić w plastry
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy część warzyw po kilka minut z każdej strony i przekładamy do garnka
  • Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu i dosmażamy resztę warzyw
  • Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut
  • Miksujemy blenderem

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ papryki czerwonej
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cukinii
  • 1 cebula (100 g)
  • 500 ml bulionu kostnego
  • 3 ząbki czosnku (15 g)
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego lub smalcu

Potrzebny sprzęt

Garnek, Grill
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinii i pomidorów z oliwkami

Cukinię myjemy i obieramy. Następnie obieraczką kroimy ją na wstążki. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki lub ćwiartki. Całość mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy (…)

WIĘCEJ >

Melon

Melona myjemy, obieramy i kroimy w kawałki

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl