fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa rybna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c46c5eb-8264-4dca-859c-aac8e702e7db

Zupa rybna

Przygotowanie

  • Rybę kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy masło klarowane
  • Rybę wraz z pokrojonymi w połówki pomidorami podsmażamy. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny, szczypiorek i przyprawy
  • Po dwóch minutach dolewamy wodę i zmniejszamy ogień
  • Wszystko gotujemy razem na małym ogniu około 15 minut
  • Po tym czasie dolewamy mleka kokosowego. Gotujemy jeszcze 5 minut i podajemy

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g polędwicy z mintaja
  • 50 ml mleka kokosowego
  • 250 ml wody
  • 1 garść dużych pomidorków koktajlowych (150 g)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (5 g)
  • 1 szczypta soli himalajskiej (1 g)
  • 1 szczypta pieprzu czarnego (1 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego (15 g)
  • ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony dorsz

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z okrasą

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitku Dodajemy mąkę ziemniaczaną, trochę soli i jajka Wyrabiamy rękami…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >