logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa dyniowo – rybna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca7b7da60-8cbc-4034-b2e1-db1101abe37f

Zupa dyniowo – rybna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca7b7da60-8cbc-4034-b2e1-db1101abe37f

Przygotowanie

  • Rybę kroimy w kostkę
  • Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy resztę warzyw
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • Zalewamy zimną wodą, żeby poziom płynu był o 2 cm wyższy niż wsad i dodajemy pokrojoną rybę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy liście i ziele angielskie
  • Gotujemy 30 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu i ziela angielskiego

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 0
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g fileta z dorsza
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 200 g dynia
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego
  • 2 liście laurowe
  • 3 kulki ziela angielskiego 

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Jabłko

Jabłko umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do (…)

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i (…)

WIĘCEJ >

Cukinia z łagodnym z farszem

Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl