Zupa dyniowo – rybna
Zupa dyniowo – rybna
Przygotowanie
- Rybę kroimy w kostkę
- Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem
- Podsmażamy 2 min
- Dodajemy resztę warzyw
- Podsmażamy 5 min
- Dodajemy mleko kokosowe
- Zalewamy zimną wodą, żeby poziom płynu był o 2 cm wyższy niż wsad i dodajemy pokrojoną rybę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy liście i ziele angielskie
- Gotujemy 30 min
- Próbujemy i doprawiamy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy dyniowej.
Autor
Lista składników
- Woda (200 ml)
- Dorsz atlantycki (świeży) (100 g)
- Dynia Hokkaido (świeża) (100 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
- Ziele angielskie – ziarno (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chleb z kminkiem i chili
Zmiksować jaja, olej i sól. Przesiać mąkę z sodą i papryczką chili. Połączyć wszystkie składniki razem, miksując dokładnie tak, aby nie było żadnych grudek. Na końcu wsypać nasiona kminku. Wylewamy ciasto do natłuszczonej foremki (ok….
WIĘCEJ >Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…
WIĘCEJ >Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)
Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką
WIĘCEJ >