fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa tajska z kurczakiem i mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz25-1-3

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Przygotowanie

  • Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny
  • Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i dodajemy do zupy
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy
  • Dolewamy mleko kokosowe
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy
  • Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji w tym zakresie przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Warto mieć większe zapasy bulionu w lodówce. Dzięki temu przyrządzenie takiej zupy będzie zajmowało niewiele czasu.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka bulionu mięsnego (250 ml)
  • ½ mango (140 g)
  • ½ fileta z kurczaka (100 g)
  • 50 ml mleka kokosowego
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry (ok. 1g)
  • ½ cm korzenia imbiru (ok. 2,5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee, smalcu gęsiego lub oleju kokosowego (7 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane ze szpinakiem

Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z owocami

Owoce: Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki Banana obieramy i kroimy w plastry Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części Gruszkę kroimy w kostkę Omlet:…

WIĘCEJ >