fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa tajska z kurczakiem i mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz25-1-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Przygotowanie

  • Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny
  • Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i dodajemy do zupy
  • Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy
  • Dolewamy mleko kokosowe
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy
  • Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji w tym zakresie przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Warto mieć większe zapasy bulionu w lodówce. Dzięki temu przyrządzenie takiej zupy będzie zajmowało niewiele czasu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka bulionu mięsnego (250 ml)
  • ½ mango (140 g)
  • ½ fileta z kurczaka (100 g)
  • 50 ml mleka kokosowego
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry (ok. 1g)
  • ½ cm korzenia imbiru (ok. 2,5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee, smalcu gęsiego lub oleju kokosowego (7 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka paleo z cynamonem i kardamonem

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy przyprawy (cynamon, kurkumę, kardamon i sól) i mieszamy. Zdejmujemy z palnika i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka. Przelewamy do miseczki, dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >