Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)
Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny
- Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i dodajemy do zupy
- Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy
- Dolewamy mleko kokosowe
- Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy
- Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (250 ml)
- Mango (140 g)
- Kurczak pierś (115 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Imbir (świeży) (1 g)
- Kolendra (świeża) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem
Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem
WIĘCEJ >Pasztet z królika
Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…
WIĘCEJ >Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką
Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C Rozmrożony szpinak wkładamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, jajko Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Rozkładamy papier do pieczenia Na papierze rozkładamy plastry szynki Na szynkę kładziemy masę szpinakową…
WIĘCEJ >Twarożek z migdałów
Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…
WIĘCEJ >