
Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.
Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.
Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:
To może Cię zainteresować:
Autor

Iwona Wierzbicka
Aż 80% społeczeństwa cierpi na niedobór witaminy D3. Jej niedobór zwiększa ryzyko osteoporozy, nowotworów, depresji, problemów hormonalnych i immunologicznych. Ma również negatywny wpływ na możliwości budowania masy mięśniowej. Sprawdź, dlaczego witamina D3 jest tak ważna.
Tysiące publikacji naukowych pokazuje, że witamina D3 może wspomóc proces leczenia niemal we wszystkich schorzeniach – od osteoporozy, przez choroby serca, nowotwory, depresję, aż po choroby autoimmunologiczne czy choroby jelit. Witamina ta ma potężną moc, a jej niedobory mogą doprowadzić do rozwijania się różnych chorób.
Posłuchaj wywiadu z Iwoną Wierzbicką w Radiu Opole:
To może Cię zainteresować:
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Radio Opole – Żywienie w sporcie
Iwona Wierzbicka dla Radio Opole o żywieniu i suplementach w aktywności fizycznej. Sport to nie zdrowie, to już wiemy od dawna, ale jaki wpływ mają suplementy diety na nasz organizm oraz jakie produkty są najlepsze
WIĘCEJ >Chlorella ma moc oczyszczania organizmu
Chlorella to roślina, która jest bogata w minerały typu wapń, żelazo, cynk i magnez oraz witaminy z grupy B. Dowiedziono jej lecznicze właściwości i że jej odpowiednia suplementacja może wspomóc proces leczenia wielu chorób.
WIĘCEJ >Zmiany żywieniowe na przestrzeni wieków
Szacuje się, że obecnie w Stanach Zjednoczonych do żywności dodaje się ponad 2500 różnych substancji. Przeciętny Amerykanin spożywa około 5 kilogramów różnych dodatków do żywności rocznie.
WIĘCEJ >Strączki – jeść czy nie jeść?
Sprawdź, o czym warto wiedzieć, zanim sięgniemy po strączki. Rośliny strączkowe to niekwestionowane bogate źródło białka, ale i węglowodanów. Profil aminokwasowy soi jest podobny do białka wzorcowego, jakim jest jajo kurze, zatem idealnie nadaje się…
WIĘCEJ >