fbpx
logo
Szukaj
open close

Antrykot wołowy z pieprzem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05f56872-8ea8-4658-9905-167c345fa7df
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Antrykot wołowy z pieprzem

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy przypraw (pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do miski, dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godz.
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 8 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, owijamy folią i odkładamy na ok. 15 minut
  • Mięso kroimy w plastry i rozkładamy na talerzach

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia antrykotu.

Antrykot możemy podawać z dodatkiem ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina antrykot (800 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Pieprz biały (3 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy…

WIĘCEJ >

Dziecięcy kotlecik – rybka

Mięso oczyszczamy i wyrajamy podłużne kółko (na kształt rybki) Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (do momentu, aż przestanie być…

WIĘCEJ >

Penne z sosem ze świeżych pomidorów

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Połowę zieleniny (bazylii) drobno siekamy Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę (pestki usuwamy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę, przykrywamy rondel pokrywką i…

WIĘCEJ >