fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Antrykot wołowy z pieprzem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05f56872-8ea8-4658-9905-167c345fa7df
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Antrykot wołowy z pieprzem

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy przypraw (pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do miski, dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godz.
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 8 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, owijamy folią i odkładamy na ok. 15 minut
  • Mięso kroimy w plastry i rozkładamy na talerzach

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia antrykotu.

Antrykot możemy podawać z dodatkiem ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina antrykot (800 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Pieprz biały (3 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl ze szpinakiem i papają

Myjemy szpinak Myjemy papaję i kroimy ją na pół Wyciągamy łyżką nasiona z niej, po czym kroimy ją Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy szklankę wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki z wolnowaru z modrą kapustą i batatami

Kaczka: Mięso doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru Cebulę obieramy i kroimy w piórka Gruszki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w gruba kostkę Mięso mieszamy z cebula i gruszkami Ustawiamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z bekonem, jajami i pomidorem

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry bekonu i wytapiamy z nich tłuszcz oraz smażymy do momentu, aż staną się chrupiące Do miski przelewamy tłuszcz z bekonu, dolewamy ocet oraz dodajemy przyprawy i mieszamy Pomidora kroimy w ćwiartki…

WIĘCEJ >

Sałatka z ziemniaków i fasoli

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy…

WIĘCEJ >