fbpx
logo
Szukaj
open close

Azjatycka sałatka z sosem satay

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c02b0f7f5-a15a-469b-8977-dcd630a3c7f0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Azjatycka sałatka z sosem satay

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Zmniejszamy ogień, dodajemy masło orzechowe i smażymy cały czas mieszając do momentu, aż masło się rozpuści na gładką masę
  • Dodajemy sos chili i sos sojowy, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Następnie zmniejszamy ogień i podgrzewamy sos przez ok. 5 minut, cały czas mieszając (podgrzewamy do momentu, aż zgęstnieję i nabierze gładkiej konsystencji)
  • Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Ogórki kroimy w plasterki
  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kapusta biała (400 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Marchew (200 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (100 g)
  • Kiełki fasoli Mung (100 g)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sos sojowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Nadziewana papryka jalapeño

W garnku zagotowujemy osoloną wodę Do wrzącej wody wkładamy papryki i gotujemy przez ok. 2 minuty Następnie przenosimy papryki do miski z zimną wodą na ok. 1 minutę Papryki odcedzamy, przenosimy na ręcznik papierowy i…

WIĘCEJ >

Razowy chleb z ziarnami

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się go, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Do miski wsypujemy drożdże i cukier, wlewamy połowę ciepłej wody i szybko mieszamy Następnie przykrywamy miskę i odstawiamy…

WIĘCEJ >