fbpx
logo
Szukaj
open close

Azjatycka sałatka z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c98960a82-76ef-4e8b-b9a9-17f590c6aa35
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Azjatycka sałatka z kurczakiem

Przygotowanie

  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką)
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut z każdej strony
  • Kapustę, zieleninę i chili drobno siekamy
  • Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Ogórka kroimy w cienkie plasterki
  • Mięso rozdrabniamy za pomocą dwóch widelców, tak aby miało formę „cienkich pasemek” i przenosimy do miski
  • Dodajemy kapustę, zieleninę, marchew, ogórka oraz kiełki i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy sos sojowy i sok z limonki, dodajemy chili oraz cukier i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Kapusta pekińska (300 g)
  • Ogórek długi (170 g)
  • Kiełki fasoli Mung (64 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Chili (20 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Wołowina z sezamem

Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zmiękł Następnie makaron odcedzamy, kroimy na krótsze kawałki i odstawiamy Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Mięso i paprykę kroimy w…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Siekany rumsztyk z sarny z warzywami grillowanymi i zasmażanymi buraczkami

Sarninę oczyścić z błon i powięzi Posiekać tasakiem lub zmielić w maszynce do mięsa Posolić, popieprzyć Formujemy okrągły rumsztyk o grubości około 1,5 cm Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Cebulę…

WIĘCEJ >