fbpx
logo
Szukaj
open close

Babeczki z serem i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc77e96b3-2328-47c6-864a-0a71fbb3f616
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babeczki z serem i cebulą

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę do babeczek lekko smarujemy tłuszczem
  • Ciasto kroimy na prostokąty o wymiarach ok. 11 cm x 13 cm i wykładamy nimi dno oraz boki wgłębień, smarując poszczególne odrobiną rozpuszczonego tłuszczu
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z zieleniną i smażymy przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie zmniejszamy ogień i smażymy przez ok. 10-15 minut (do momentu, aż cebula zmięknie i nabierze złotego koloru)
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do miski z serem dolewamy mleko, wybijamy jaja, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy
  • Następnie zawartość miski dodajemy do cebuli i ponownie dokładnie mieszamy
  • Farsz nakładamy do babeczek i pieczemy przez ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 babeczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (420 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Ciasto Filo (180 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chrupiące zapiekane szparagi

Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 1 minutę Następnie szparagi odcedzamy…

WIĘCEJ >

Purée z marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…

WIĘCEJ >

Aromatyczne pieczone warzywa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię, marchewki i pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do miski Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i przenosimy do miski z warzywami Dolewamy tłuszcz i dokładnie…

WIĘCEJ >

Koktajl miętowe mango

Myjemy mango, obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę Myjemy liście sałaty rzymskiej oraz liście mięty Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >