Brokuły cytrynowe z czerwonym pieprzem
Brokuły cytrynowe z czerwonym pieprzem
Przygotowanie
- Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 3-5 minut, po czym odcedzamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy skórkę z cytryny oraz przyprawy (pieprz) i podsmażamy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając
- Dodajemy brokuły, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z brokułami.
Autor
Lista składników
- Brokuł (400 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Cytryna – skórka (6 g)
- Pieprz czerwony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.