fbpx
logo
Szukaj
open close

Brokuły cytrynowe z czerwonym pieprzem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c46675fc4-15e6-4352-bf26-6ceaa9db2009
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Brokuły cytrynowe z czerwonym pieprzem

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 3-5 minut, po czym odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy skórkę z cytryny oraz przyprawy (pieprz) i podsmażamy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając
  • Dodajemy brokuły, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z brokułami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (400 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Pieprz czerwony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Domowe pesto

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania konsystencji pesto

WIĘCEJ >

Kalmary z pieprzem

Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Kalmary kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy środek, a następnie kroimy kalmary w paski o…

WIĘCEJ >

Kokosowy chleb bananowo-orzechowy

Banana obieramy, rozgniatamy widelcem i wrzucamy do miski Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy cukier, ekstrakt i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem przesiewamy przez…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – lisek i rybka z owocami

Lisek Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie…

WIĘCEJ >