fbpx
logo
Szukaj
open close

Brownie pomidorowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b0ca22b-4bef-4dac-a7ed-22bb7e60d0c7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Brownie pomidorowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji
  • Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości
  • W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy je z mokrymi i mieszamy
  • Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ciasto przelewamy do formy i umieszczamy w piekarniku na czas około 40-50 minut
  • Po tym czasie studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową
  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, w tym samym czasie w osobnym rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
  • Gdy czekolada rozpuści się, wlewamy do niej mleko i mieszamy
  • Polewamy wierzch ciasta i dekorujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na brownie z batatów i wątróbki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 14
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (510 g)
  • Banan dojrzały (180 g)
  • Mąka ryżowa (150 g)
  • Daktyl (125 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Mąka gryczana (95 g)
  • Mąka ziemniaczana (55 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Foremka - keksówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka śledziowa z awokado i pomidorami

Awokado obieramy, kroimy na pół, usuwamy pestkę, kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Śledzie kroimy w poprzek w 2 cm paski Wrzucamy wszystko do miski Dodajemy oliwę, trochę pieprzu i…

WIĘCEJ >

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami

Seler obieramy Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Orzechy wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Z cytryny wyciskamy sok Seler trzemy na tarce na drobnych oczkach Zalewamy sokiem…

WIĘCEJ >

Burger z sarny z sałatą i warzywami

Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…

WIĘCEJ >

Karmel daktylowy

Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

WIĘCEJ >