fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brownie pomidorowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b0ca22b-4bef-4dac-a7ed-22bb7e60d0c7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Brownie pomidorowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji
  • Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości
  • W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy je z mokrymi i mieszamy
  • Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ciasto przelewamy do formy i umieszczamy w piekarniku na czas około 40-50 minut
  • Po tym czasie studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową
  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, w tym samym czasie w osobnym rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
  • Gdy czekolada rozpuści się, wlewamy do niej mleko i mieszamy
  • Polewamy wierzch ciasta i dekorujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na brownie z batatów i wątróbki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 14
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (510 g)
  • Banan dojrzały (180 g)
  • Mąka ryżowa (150 g)
  • Daktyl (125 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Mąka gryczana (95 g)
  • Mąka ziemniaczana (55 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Imbir suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Foremka - keksówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Po ostudzeniu dodajemy starte na tarce jabłko Posypujemy cynamonem i kakao Podajemy

WIĘCEJ >

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Cukinię pokroić na makaronowe paski za pomocą obieraczki julienne (Warzywo położyć na desce i jedną ręką przytrzymał jego koniec, a obieraczkę przesuwać wzdłuż całej cukinii). Po takim krojeniu zostanie resztka cukinii, której nie da się…

WIĘCEJ >