fbpx
logo
Szukaj
open close

Brownies z żurawinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66f413d6-14c5-4a90-893b-36cc648862d8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Brownies z żurawinami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Formę lekko smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia
  • Do rondla wkładamy tłuszcz oraz połamaną czekoladę i podgrzewamy, cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia się
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Do miski przesiewamy mąkę i kakao, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy, a następnie robimy w mieszaninie wgłębienie, w które wlewamy rozpuszczoną czekoladę
  • Składniki lekko mieszamy, po czym dodajemy roztrzepane jaja, żurawinę oraz cukier i całość dokładnie mieszamy
  • Ciasto wlewamy do formy i pieczemy przez ok. 35 minut
  • Po tym czasie wyciągamy ciasto z formy i odkładamy na ok. 15 minut na metalowy ruszt do całkowitego ostygnięcia
  • Przed podaniem oprószamy ciasto cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia brownie.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 20
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (200 g)
  • Masło klarowane ghee (150 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Żurawina suszona (100 g)
  • Kakao w proszku (50 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Batony kokosowo-cytrynowe

Spód Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do ciasta spryskujemy tłuszczem w sprayu (jeśli nie mamy to smarujemy tłuszczem np. olejem kokosowym) Do robota kuchennego wrzucamy płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz cukier i…

WIĘCEJ >

Zupa brukselkowa

Cebulę z marchewką obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy marchewkę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion i…

WIĘCEJ >

Colcannon z ziemniaków i kapusty

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kapustę szatkujemy Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy kapustę z cebulami i smażymy…

WIĘCEJ >