fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brownies z żurawinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66f413d6-14c5-4a90-893b-36cc648862d8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Brownies z żurawinami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Formę lekko smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia
  • Do rondla wkładamy tłuszcz oraz połamaną czekoladę i podgrzewamy, cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia się
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Do miski przesiewamy mąkę i kakao, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy, a następnie robimy w mieszaninie wgłębienie, w które wlewamy rozpuszczoną czekoladę
  • Składniki lekko mieszamy, po czym dodajemy roztrzepane jaja, żurawinę oraz cukier i całość dokładnie mieszamy
  • Ciasto wlewamy do formy i pieczemy przez ok. 35 minut
  • Po tym czasie wyciągamy ciasto z formy i odkładamy na ok. 15 minut na metalowy ruszt do całkowitego ostygnięcia
  • Przed podaniem oprószamy ciasto cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia brownie.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 20
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (200 g)
  • Masło klarowane ghee (150 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Żurawina suszona (100 g)
  • Kakao w proszku (50 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wołowina z grzankami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Mięso kroimy w kostkę Cebulę z marchewką obieramy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Zupa krem z krewetkami

Kalafior dzielimy na różyczki Cukinię kroimy w kostkę Warzywa przenosimy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 10-12 minut (do miękkości) Wyłączamy kuchenkę, dolewamy mleko kokosowe, dodajemy sok z cytryny oraz tłuszcz i całość…

WIĘCEJ >

Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę kładziemy tłuszcz, a do środka wkładamy plastry cytryny i gałązkę tymianku Rybę zawijamy w folię…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kukurydzą i serem

Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Cebulę obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz (masło) Dodajemy mąkę i podgrzewamy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając Ściągamy garnek z kuchenki,…

WIĘCEJ >