fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brownies z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac641d3d-021b-4702-8691-47c5d05112cf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Brownies z orzechami

Przygotowanie

  • Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę lekko smarujemy tłuszczem
  • Do rondla wkładamy tłuszcz oraz czekoladę i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż się rozpuszczą
  • Wyłączamy kuchenkę i odkładamy rondel do ostygnięcia
  • Zawartość rondla przelewamy do miski, dodajemy cukier, jaja oraz ekstrakt z wanilii i dokładnie mieszamy
  • Następnie szybko dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz orzechy i ponownie mieszamy (tylko do połączenia się składników)
  • Ciasto nakładamy do formy i pieczemy przez ok. 25-30 minut
  • Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 sztuki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia brownie.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukier trzcinowy (200 g)
  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Orzech włoski (100 g)
  • Orzech ziemny (100 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Miska, Piekarnik, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z batatów z sosem brokułowym

Brokuł i pietruszkę ugotować do miękkości. Zblendować z mlekiem kokosowym. Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Dodać drobno starty imbir, chrzan i rozgnieciony z solą czosnek. Można dosolić do smaku. Makaron zalać gorącą (80…

WIĘCEJ >

Portobello z serem i papryką

Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki Nóżki drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę,…

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Brokuły z chrupiącym serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Brokuł dzielimy na różyczki, a łodygi kroimy w cienkie plastry W rondlu zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Do wrzącej wody wrzucamy łodygi i gotujemy przez ok. 2-3 minuty…

WIĘCEJ >