fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bruschetta z pomidorami i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbe87ee2-0af6-488f-a07c-ddc08b479201
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Przygotowanie

  • Bagietkę kroimy na kromki
  • Rozgrzewamy opiekacz
  • Wkładamy do opiekacza kromki i opiekamy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie nieopieczoną stronę kromki smarujemy tłuszczem i wkładamy z powrotem do opiekacza na ok. 2-3 minuty
  • Kromki nacieramy czosnkiem ze strony posmarowanej tłuszczem i układamy na talerzu
  • Pomidory kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski
  • Zieleninę siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy przyprawy (oregano), pozostały tłuszcz i mieszamy
  • Mieszankę nakładamy na kromki i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (510 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)
  • Sól morska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Opiekacz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Migdały

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >

Herbatniki imbirowe

Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy (imbir) Tłuszcz ucieramy z cukrem, dodajemy syrop, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Dosypujemy mieszankę z mąką i dokładnie mieszamy Z ciasta formujemy kulę, owijamy…

WIĘCEJ >