fbpx
logo
Szukaj
open close

Bruschetta z pomidorami i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbe87ee2-0af6-488f-a07c-ddc08b479201
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Przygotowanie

  • Bagietkę kroimy na kromki
  • Rozgrzewamy opiekacz
  • Wkładamy do opiekacza kromki i opiekamy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie nieopieczoną stronę kromki smarujemy tłuszczem i wkładamy z powrotem do opiekacza na ok. 2-3 minuty
  • Kromki nacieramy czosnkiem ze strony posmarowanej tłuszczem i układamy na talerzu
  • Pomidory kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski
  • Zieleninę siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy przyprawy (oregano), pozostały tłuszcz i mieszamy
  • Mieszankę nakładamy na kromki i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (510 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)
  • Sól morska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Opiekacz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ziemniaki w sosie tatarskim

Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ogórka kroimy w drobną kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do…

WIĘCEJ >

Krem z jarmużu

Jarmuż umieszczamy w garnku Dodajemy dwie szklanki wody Podgrzewamy Dusimy przez 10 minut Dodajemy przyprawy, ser i masło i gotujemy przez kolejne 10 minut Gorącą zupę zdejmujemy z ognia, blendujemy i podajemy 

WIĘCEJ >

Ryba w kubraczku

Zieleninę (natkę i miętę) drobno siekamy Cytrynę kroimy w cienkie plastry Rybę przyprawiamy z każdej strony (solą i pieprzem) Na czystym blacie rozkładamy plastry szynki, na każdym z nich kładziemy liść szałwii, natkę, plaster cytryny…

WIĘCEJ >

Krewetki na makaronie z cukinii

Cukinię przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy cukinię wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski) Krewetki oczyszczamy (usuwamy pancerz i przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy krewetki i podsmazamy przez…

WIĘCEJ >