fbpx
logo
Szukaj
open close

Buraczki z dymką i czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a8d099c-6b54-42b2-a224-3a44c4a8102d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Buraczki z dymką i czosnkiem

Przygotowanie

  • Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Dymkę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy dymkę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie zmniejszamy ogień, wlewamy ocet, dodajemy miód, buraki oraz przyprawy i dusimy przez ok. 5-7 minut, co jakiś czas mieszając
  • Buraki przenosimy do miski i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z burakami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Burak ugotowany (180 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Ocet winny (20 ml)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ziołowy ryż z pomidorami wiśniowymi

Do garnka wrzucamy ryż, dolewamy wodę i bulion, dodajemy przyprawy (sól) i doprowadzamy do wrzenia Następnie przykrywamy garnek pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (lub do momentu, aż ryż będzie miękki) Po…

WIĘCEJ >

Hinduskie chlebki chapati

Do miski wsypujemy mąki oraz sól, dolewamy wodę i zagniatamy na jednolite ciasto Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut Po tym czasie formujemy z ciasta kulki i rozwałkowujemy na cienkie placki…

WIĘCEJ >

Karmel daktylowy

Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

WIĘCEJ >

Konfitura z grzybów

Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia. Grzyby mrożone wyjmujemy 4 – 5 godzin wcześniej z zamrażarki, żeby odtajały. Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy…

WIĘCEJ >