fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z buraków z rzodkiewką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-182
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z buraków z rzodkiewką

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Rzodkiewki kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Buraki obieramy (najlepiej jest w tym celu użyć rękawiczek, aby nie pobrudzić rąk) i kroimy w cienkie plasterki
  • Następnie przenosimy buraki do miski, dodajemy cebulę, rzodkiewki, zieleninę oraz sałaty i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz i ocet, dodajemy musztardę i całość dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy sosem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Burak (210 g)
  • Sałata roszponka (150 g)
  • Rukola (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl brzoskwiniowy z imbirem

Brzoskwinię kroimy na kawałki (pestki usuwamy) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Z wanilii wydłubujemy ziarenka Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek,…

WIĘCEJ >

Bułka żytnia z letnimi warzywami

Ogórka obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem Wszystkie warzywa nakładamy na jedną połówkę bułki, posypujemy przyprawami i nakładamy drugą połówkę bułki

WIĘCEJ >

Woda z owocami

Cytrynę kroimy w plastry Wszystkie owoce wrzucamy do słoika, zalewamy wodą i mieszamy

WIĘCEJ >