fbpx
logo
Szukaj
open close

Buraki pieczone z miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3f093cf-3b65-432a-b5f8-0429ca6a4bb6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Buraki pieczone z miodem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C
  • Buraki dokładnie szorujemy i układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Do naczynia dolewamy wodę, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 1-1,5 godz. (pieczemy do miękkości)
  • Następnie wyciągamy buraki z piekarnika i odstawiamy na kilka minut do przestygnięcia
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Ostygnięte buraki obieramy ze skóry, kroimy w cząstki i układamy na papier
  • W garnku podgrzewamy miód, tak aby stał się płynny, a następnie polewamy nim buraki
  • Buraki posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
  • Upieczone buraki nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia buraków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Burak (750 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Estragon suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl brzoskwiniowo-malinowy

Do miski wlewamy jogurt z mlekiem, dokładnie mieszamy i wstawiamy miskę na ok. 1 godz. do zamrażarki (mieszanka powinna być dobrze schłodzona, ale nie zamrożona) Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w plasterki…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >