fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz7-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

Przygotowanie

  • Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej
  • Wrzucić posiekane jajka do miski
  • Dodać sos
  • Dodać szczypiorek
  • Zamieszać i spróbować
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem
  • Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do miski
  • Dodać oliwę i ocet balsamiczny
  • Lekko posolić i popieprzyć
  • Wymieszać
  • Buraki rozłożyć na talerzu
  • Na środku buraków ułożyć pastę jajeczną 

Uwagi

Aby uzyskać kulisty kształt pasty jajecznej, można użyć tzw. O-ringu – tego typu metalowe pierścienie można zakupić w marketach spożywczych.

Pastę możesz również podać z grzankami z pieczywa gryczanego (najlepiej domowego na zakwasie) – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Burak (świeży) (210 g)
  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Ocet balsamiczny (18 ml)
  • Płatki migdałowe (10 g)
  • Szczypiorek (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >

Schab duszony w cebuli z grillowaną czarną rzepą

Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z każdej strony) Posolić, popieprzyć Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Kładziemy plastry schabu i smażymy po 3 min z każdej strony W tym czasie obieramy cebulę…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Sandacz z puree z kalafiora

Sandacza skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami Kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy go do ryby i przyrządzamy na parze przez około 30-40 minut Kalafior umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować, mieszamy z…

WIĘCEJ >