fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3b3e3e02-5e6d-4e5d-84df-5520e7d168e9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta jajeczna

Przygotowanie

  • Jajka gotujemy (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 8 minut). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą.
  • Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski.
  • Dolewamy mleko kokosowe, siemię lniane, sól, pieprz i mieszamy. Po kilku minutach pasta powinna zgęstnieć.
  • Pastę możemy zjeść z warzywami, domowym bezglutenowym pieczywem lub jako osobne danie. Przed podaniem posypujemy odrobiną majeranku.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim planie żywieniowym.

Uwagi

Pastę możemy zjeść z warzywami, domowym bezglutenowym pieczywem lub jako osobne danie – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jaja roz. M (ok. 102 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego (5 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 szczypta majeranku (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja poszetowe na puree z dyni

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Puree z dyni: Z…

WIĘCEJ >

Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois

Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać posiekaną drobno cebulę i pora, jajka, przepuszczony przez praskę czosnek. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem…

WIĘCEJ >