fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta jajeczna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3b3e3e02-5e6d-4e5d-84df-5520e7d168e9

Pasta jajeczna

Przygotowanie

  • Jajka gotujemy (wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 8 minut). Po tym czasie wkładamy je do miski z zimną wodą.
  • Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski.
  • Dolewamy mleko kokosowe, siemię lniane, sól, pieprz i mieszamy. Po kilku minutach pasta powinna zgęstnieć.
  • Pastę możemy zjeść z warzywami, domowym bezglutenowym pieczywem lub jako osobne danie. Przed podaniem posypujemy odrobiną majeranku.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim planie żywieniowym.

Uwagi

Pastę możemy zjeść z warzywami, domowym bezglutenowym pieczywem lub jako osobne danie – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jaja roz. M (ok. 102 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego (5 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 szczypta majeranku (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Prosty omlet proteinowy

Wszystkie składniki mieszamy lub blendujemy Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanym maśle

WIĘCEJ >