fbpx
logo
Szukaj
open close

Carpaccio z przegrzebków z marakują

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce7bf86dc-65ff-4bc8-bddc-7ff32826af21
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Carpaccio z przegrzebków z marakują

Przygotowanie

  • Przegrzebki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie wkładamy przegrzebki do zamrażarki na ok. 10 minut
  • Nad miską kładziemy sitko
  • Marakuje kroimy w poprzek na pół i wydrążamy miąższ, który umieszczamy w sitku
  • Następnie miąższ przyciskamy wypukłą stronę miski tak, aby wycisnąć z niego jak najwięcej soku
  • Chili drobno siekamy
  • Limonkę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok
  • Przegrzebki wyciągamy z zamrażarki i kroimy w cienkie plasterki
  • Następnie układamy przegrzebki na talerzach
  • Do miski wlewamy tłuszcz, sok z marakui i sok z limonki, dodajemy chili oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Przegrzebki polewamy sosem i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz., po czym podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z przegrzebkami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (400 g)
  • Marakuja (120 g)
  • Limonka (70 g)
  • Olej z pestek winogron ekologiczny (10 ml)
  • Chili (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Ręcznik papierowy, Sitko, Wyciskarka, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Przegrzebki w maśle z ziołami

Przegrzebki dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie przegrzebki posypujemy przyprawami (pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości) Następnie na (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowe przegrzebki opiekane na patelni

Przegrzebki płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przegrzebki, równomiernie (…)

WIĘCEJ >

Przegrzebki z imbirem po chińsku

Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Imbir obieramy i kroimy na zapałkę Przegrzebki oczyszczamy (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z krewetek i przegrzebków

Krewetki oczyszczamy (obieramy pancerz i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cukinię kroimy w plastry i przenosimy do miski (…)

WIĘCEJ >

Smażone przegrzebki

Natkę pietruszki siekamy Przegrzebki płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i pieprzymy Na patelni roztapiamy masło, a następnie równomiernie rozkładamy przegrzebki (…)

WIĘCEJ >