Cytrynowe przegrzebki opiekane na patelni
Cytrynowe przegrzebki opiekane na patelni
Przygotowanie
- Przegrzebki płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy przegrzebki, równomiernie rozkładając je na patelni i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż będą zwarte, lecz nadal miękkie)
- Przegrzebki skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia przegrzebków.
Autor
Lista składników
- Przegrzebki (świeże) (900 g)
- Masło (30 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.