fbpx
logo
Szukaj
open close

Cytrynowe przegrzebki opiekane na patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa24fea2-3cc6-4e5d-8140-60b02a1d8820
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Cytrynowe przegrzebki opiekane na patelni

Przygotowanie

  • Przegrzebki płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy przegrzebki, równomiernie rozkładając je na patelni i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż będą zwarte, lecz nadal miękkie)
  • Przegrzebki skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia przegrzebków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (900 g)
  • Masło (30 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >

Zupa z dyni

Dynię obieramy i kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i smarujemy tłuszczem (olejem) Na folię kładziemy dynię, skrapiamy tłuszczem (oliwą), posypujemy przyprawami (solą) i dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z jajkiem

Jajka gotujemy na półtwardo, wrzucając je do gotującej się wody na 7 minut. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z sałatą. Gdy jajka się ugotują przekładamy je do miski z zimną wodą, a chwilę później…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy jajka zimną Po chwili obieramy ze skorupki i wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, dodajemy…

WIĘCEJ >