fbpx
logo
Szukaj
open close

Przegrzebki w maśle z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7274989e-99b9-48b7-bcad-1d13c463d531
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przegrzebki w maśle z ziołami

Przygotowanie

  • Przegrzebki dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie przegrzebki posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości)
  • Następnie na patelnię układamy przegrzebki (w równym odległościach, niezbyt blisko siebie) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, aż będą miały złotobrązowy kolor)
  • Po tym czasie przenosimy przegrzebki na talerz i odkładamy na bok
  • Na patelnię dodajemy pozostały tłuszcz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski wlewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy, po czym przelewamy zawartość miski na patelnię
  • Na patelnię kładziemy z powrotem przegrzebki i mieszamy przez ok. 1 minutę
  • Przegrzebki podajemy natychmiast

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia przegrzebków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (450 g)
  • Masło (120 g)
  • Sok z cytryny (bio) (15 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Tymianek (świeży) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi, może…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >