fbpx
logo
Szukaj
open close

Przegrzebki w maśle z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7274989e-99b9-48b7-bcad-1d13c463d531
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Przegrzebki w maśle z ziołami

Przygotowanie

  • Przegrzebki dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie przegrzebki posypujemy przyprawami (pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości)
  • Następnie na patelnię układamy przegrzebki (w równym odległościach, niezbyt blisko siebie) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, aż będą miały złotobrązowy kolor)
  • Po tym czasie przenosimy przegrzebki na talerz i odkładamy na bok
  • Na patelnię dodajemy pozostały tłuszcz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski wlewamy sok z cytryny i dokładnie mieszamy, po czym przelewamy zawartość miski na patelnię
  • Na patelnię kładziemy z powrotem przegrzebki i mieszamy przez ok. 1 minutę
  • Przegrzebki podajemy natychmiast

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia przegrzebków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Przegrzebki (świeże) (450 g)
  • Masło (120 g)
  • Sok z cytryny (bio) (15 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Tymianek (świeży) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Ręcznik papierowy, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić cebulę…

WIĘCEJ >

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pó łobranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >