fbpx
logo
Szukaj
open close

Chipsy jabłkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd1c2fb9a-a02f-4262-b4f1-9e42d68717d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chipsy jabłkowe

Przygotowanie

  • Jabłka kroimy na plasterki o grubości ok. 4 mm
  • Wodę mieszamy z sokiem z cytryny i moczymy w niej przez chwilę plastry jabłek
  • Po wyjęciu jabłek z wody osuszamy je ręcznikiem papierowym
  • Następnie posypujemy plasterki z każdej strony przyprawami (cynamonem) i kładziemy na kratkę w piekarniku tak, aby nie zachodziły na siebie
  • Chipsy pieczemy w temp. 120 st. C przez ok. 40 minut
  • Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim chipsy na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chipsów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (340 g)
  • Woda (125 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Cynamon mielony (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczone chipsy z pasternaku

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternak dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki (…)

WIĘCEJ >

Czipsy z topinambura

Obieramy bulwy topinamburu i osuszamy ręcznikiem papierowym Kroimy na cienkie plasterki za pomocą noża lub obieraczki Do miski wlewamy 2 (…)

WIĘCEJ >

Chipsy z plantana

Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę (…)

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na (…)

WIĘCEJ >