fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca ryba z pikantną salsą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c697b092b-9048-4d0b-a16a-8da752d43675
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiąca ryba z pikantną salsą

Przygotowanie

  • Papryki oraz chili kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z paprykami
  • Na pomidorach robimy nacięcia w kształcie małych krzyżyków, wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut (aby skórka zaczęła odchodzić od miąższu)
  • Po tym czasie wyciągamy pomidory z wody, obieramy ze skórki, po czym kroimy na pół
  • Następnie wyciskamy z pomidorów pestki i wyrzucamy, a miąższ kroimy w kostkę
  • Miąższ z pomidorów przenosimy do miski z paprykami, dolewamy tłuszcz oraz sok z limonki i całość dokładnie mieszamy
  • Rybę posypujemy przyprawami (solą) z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż ryba będzie chrupiąca i złota)
  • Rybę nakładamy na talerze i polewamy salsą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Chili (20 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka – sowa

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Kiwi…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >

Greckie ciasto miodowo-orzechowe

Tłuszcz wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 15 minut (aby był miękki) Orzechy wrzucamy do blendera i mielimy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Lekko smarujemy tłuszczem papier…

WIĘCEJ >