fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiąca ryba z pikantną salsą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c697b092b-9048-4d0b-a16a-8da752d43675
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrupiąca ryba z pikantną salsą

Przygotowanie

  • Papryki oraz chili kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z paprykami
  • Na pomidorach robimy nacięcia w kształcie małych krzyżyków, wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut (aby skórka zaczęła odchodzić od miąższu)
  • Po tym czasie wyciągamy pomidory z wody, obieramy ze skórki, po czym kroimy na pół
  • Następnie wyciskamy z pomidorów pestki i wyrzucamy, a miąższ kroimy w kostkę
  • Miąższ z pomidorów przenosimy do miski z paprykami, dolewamy tłuszcz oraz sok z limonki i całość dokładnie mieszamy
  • Rybę posypujemy przyprawami (solą) z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż ryba będzie chrupiąca i złota)
  • Rybę nakładamy na talerze i polewamy salsą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Chili (20 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczona ryba w sosie pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pomidorki sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na pół W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z cytryną i koperkiem

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Marynowana ryba z patelni

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub (…)

WIĘCEJ >

Pieczona ryba z frytkami

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski (w kształcie frytek) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Ryba gotowana na parze z ziołami

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Rybę wkładamy do miski żaroodpornej, która zmieści się w naczyniu (…)

WIĘCEJ >