fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryba gotowana na parze z ziołami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-227
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryba gotowana na parze z ziołami

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Rybę wkładamy do miski żaroodpornej, która zmieści się w naczyniu do gotowania na parze
  • Do miski z imbirem wlewamy sok z limonki oraz sos sojowy i mieszamy
  • Mieszankę wylewamy na rybę, a następnie wstawiamy miskę do naczynia do gotowania na parze i umieszczamy nad garnkiem z wrzącą wodą
  • Naczynie przykrywamy pokrywką i gotujemy rybę przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Sezam prażymy na patelni przez ok. 2-4 minuty
  • Rybę nakładamy na talerze i posypujemy sezamem oraz zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (800 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Mięta (świeża) (24 g)
  • Bazylia (świeża) (24 g)
  • Sezam biały (20 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, zieleninę oraz chili, mieszamy i…

WIĘCEJ >

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >

Kotlet mielony z dzika z duszoną kiszoną kapustą i gotowanymi batatami

Kotlety z dzika: Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce na standardowym sitku (szajbie) Między jedną partią mielonego mięsa a drugą wrzucamy marchew i pietruszkę Lekko solimy, pieprzymy i wyrabiany rękami masę mięsną…

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >