fbpx
logo
Szukaj
open close

Marynowana ryba z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd5d9fb2e-2453-41ac-8d38-01f612cc237e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marynowana ryba z patelni

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki
  • Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy cebulę z czosnkiem, chili, oraz zieleninę i dokładnie blendujemy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wykładamy pastę z blendera i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
  • Do rondla dokładamy tłuszcz, wlewamy ocet oraz sos chili i mieszamy, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Rybę kroimy w grube paski, przenosimy do miski, polewamy marynatą i mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią aluminiową i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Co ok. 30 minut obracamy rybę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 4-6 minut z każdej strony (smażymy do momentu, aż ryba będzie biała i będzie się rozwarstwiać)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia innych ryb.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (600 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka orkiszowa (60 g)
  • Mąka kukurydziana (60 g)
  • Bułka tarta (55 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Woda (30 ml)
  • Tymianek suszony (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasteczka z tuńczykiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ciasto rozmrażamy przez ok. 10 minut (ciasto nie może być zbyt miękkie, ponieważ ciężko będzie je pokroić) Następnie przekrajamy arkusz ciasta na 4…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z anchois i kaparami

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Anchois kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Dorsz w mleku kokosowym

Filety z dorsza solimy i pieprzymy Rozgrzewamy olej na patelni i krótko smażymy filety Ubijamy w misce mleko kokosowe, curry i kurkumę. Wlewamy na patelnię z dorszem, przykrywamy i dusimy 5 minut Obracamy filety i…

WIĘCEJ >

Ryż z dorszem na parze

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie rybę przyprawiamy z każdej strony W garnku zagotowujemy wodę Na garnek nakładamy wkładkę do…

WIĘCEJ >