fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marynowana ryba z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd5d9fb2e-2453-41ac-8d38-01f612cc237e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Marynowana ryba z patelni

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy na kawałki
  • Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy cebulę z czosnkiem, chili, oraz zieleninę i dokładnie blendujemy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wykładamy pastę z blendera i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do miski
  • Do rondla dokładamy tłuszcz, wlewamy ocet oraz sos chili i mieszamy, a następnie wyłączamy kuchenkę
  • Rybę kroimy w grube paski, przenosimy do miski, polewamy marynatą i mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią aluminiową i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Co ok. 30 minut obracamy rybę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 4-6 minut z każdej strony (smażymy do momentu, aż ryba będzie biała i będzie się rozwarstwiać)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia innych ryb.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (600 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka orkiszowa (60 g)
  • Mąka kukurydziana (60 g)
  • Bułka tarta (55 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Woda (30 ml)
  • Tymianek suszony (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z grilla w syropie klonowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza żeberkami) i całość dokładnie mieszamy Płaty żeber kroimy na pojedyncze żeberka, wkładamy do miski z marynatą i całość dokładnie mieszamy, tak…

WIĘCEJ >

Imbirowy makaron warzywny w sosie z gęsi

Marchew, selera i pietruszkę obrać, pokroić nożem karbowanym lub zwykłym. Tniemy wzdłuż cienkie plastry, a następnie tniemy je w cienkie paski-makaron. Rzodkiew i cukinię przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Imbir kroimy drobno Pocięte warzywa…

WIĘCEJ >

Wołowina z papryką z patelni

Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w cienkie paski Do płaskiego naczynia wlewamy połowę tłuszczu, wino, sos sojowy i sos chili, dodajemy czosnek oraz przyprawy (curry) i całość dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i dokładnie…

WIĘCEJ >

Babeczki waniliowo-pistacjowe

Orzechy drobno mielimy (np. w blenderze) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do babeczek lekko smarujemy tłuszczem Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści i zacznie skwierczeć – wtedy…

WIĘCEJ >