fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiące paluszki rybne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc2be38ae-4b0c-49cf-ac08-6d8dd20fcb5f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrupiące paluszki rybne

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąki oraz przyprawy (sól) i mieszamy
  • Do drugiej miski wybijamy jaja, dolewamy mleko i mieszamy
  • Do trzeciej miski wsypujemy bułkę tartą
  • Rybę kroimy na paski o szerokości ok. 2 cm i przyprawiamy z każdej strony (solą i pieprzem)
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Rybę panierujemy w kolejności podanych misek i układamy na papierze
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy paluszki rybne i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony (smażymy do momentu, aż nabiorą złotego koloru)
  • Następnie ściągamy paluszki rybne z patelni i kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu
  • Cytrynę kroimy w cząstki
  • Paluszki rybne podajemy z kawałkami cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
  • Cytryna (160 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka kukurydziana (100 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Pasta z wędzonego pstrąga

Z ryby ściągamy skórę, odcinamy głowę z ogonem i wyrzucamy, a następnie usuwamy z ryby ości, a mięso rozdrabniamy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się Zieleninę drobno siekamy Do robota kuchennego…

WIĘCEJ >

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem…

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe (po benydyktyńsku) z sosem anchois na mixie sałat i kiełków

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Mix sałat i kiełków:…

WIĘCEJ >