fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrupiące paluszki rybne

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc2be38ae-4b0c-49cf-ac08-6d8dd20fcb5f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrupiące paluszki rybne

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąki oraz przyprawy (sól) i mieszamy
  • Do drugiej miski wybijamy jaja, dolewamy mleko i mieszamy
  • Do trzeciej miski wsypujemy bułkę tartą
  • Rybę kroimy na paski o szerokości ok. 2 cm i przyprawiamy z każdej strony (solą i pieprzem)
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Rybę panierujemy w kolejności podanych misek i układamy na papierze
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy paluszki rybne i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony (smażymy do momentu, aż nabiorą złotego koloru)
  • Następnie ściągamy paluszki rybne z patelni i kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu
  • Cytrynę kroimy w cząstki
  • Paluszki rybne podajemy z kawałkami cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
  • Cytryna (160 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Mąka kukurydziana (100 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Steki z tuńczyka z sezamem

Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Rybę kroimy wzdłuż na pół (tak aby z kawałka powstały dwa cieńsze kawałki) Do miski wsypujemy sezam, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Następnie przesypujemy…

WIĘCEJ >

Fishburgery

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy Do…

WIĘCEJ >

Ryba po kreolsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Seler kroimy na małe kawałki Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…

WIĘCEJ >