fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa rybna z jarzynami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c332cb205-8df5-4952-96b9-402c39a54571
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa rybna z jarzynami

Przygotowanie

  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części i grubo siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy marchew i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Seler i por kroimy w krążki, a następnie dodajemy do zupy
  • Do zupy dodajemy jarmuż, mieszamy i całość gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości wszystkich warzyw)
  • Rybę oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy przyprawy oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy rybę do zupy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5-7 minut (na małym ogniu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Do zupy możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. ziemniaki lub pietruszkę.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (80 g)
  • Jarmuż (80 g)
  • Por (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pudding ryżowy z owocami

W garnku roztapiamy tłuszcz Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką Dodajemy cukier i mieszamy…

WIĘCEJ >

Dynia i awokado na jarmużu

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut, a następnie odcedzamy Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu rozkładamy jarmuż i polewamy tłuszczem Na wierzch jarmużu układamy…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – hipopotam

Na kromki nakładamy ser Oliwki kroimy w plastry na kształt oczek i nozdrzy Z ogórka wycinamy kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt zębów Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt…

WIĘCEJ >