fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa rybna z jarzynami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-106
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa rybna z jarzynami

Przygotowanie

  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części i grubo siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy marchew i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Seler i por kroimy w krążki, a następnie dodajemy do zupy
  • Do zupy dodajemy jarmuż, mieszamy i całość gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości wszystkich warzyw)
  • Rybę oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy przyprawy oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy rybę do zupy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5-7 minut (na małym ogniu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (80 g)
  • Jarmuż (80 g)
  • Por (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Sok z cytryny (3 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka ziemniaczana z łososiem

Ziemniaki gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy, pomidorki kroimy na pół, a łososia – w paski. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy wg uznania.

WIĘCEJ >

Komosanka dyniowa

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Do miski…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki. Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Mieszamy wszystkie składniki.

WIĘCEJ >

Chleb tostowy

Do miski wsypujemy mąkę, a na środku robimy dołek Do osobnej miski wlewamy wodę (1/6 ilości), wsypujemy proszek do pieczenia oraz zakwas i dokładnie mieszamy, a następnie przelewamy do miski z mąką Dodajemy sól, dolewamy…

WIĘCEJ >