fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa rybna z jarzynami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c332cb205-8df5-4952-96b9-402c39a54571
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa rybna z jarzynami

Przygotowanie

  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części i grubo siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Szczypiorek drobno siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy marchew i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Seler i por kroimy w krążki, a następnie dodajemy do zupy
  • Do zupy dodajemy jarmuż, mieszamy i całość gotujemy przez ok. 20-25 minut (do miękkości wszystkich warzyw)
  • Rybę oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy przyprawy oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy rybę do zupy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5-7 minut (na małym ogniu)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Do zupy możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. ziemniaki lub pietruszkę.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (250 ml)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (80 g)
  • Jarmuż (80 g)
  • Por (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Sok z cytryny (3 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Letnia zupa warzywna z groszkiem

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy marchew, wlewamy bulion i…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Rosół z jajecznymi lanymi kluskami

Do misy wolnowaru wrzucamy mięso wraz z warzywami i przyprawami oprócz soli Zalewamy misę ze składnikami wodą i ustawiamy na tryb low, na ok. 7h lub więcej (dobrze jest przygotować rosół dzień wcześniej) Rano przelewamy do…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >